Εφηβεία! Η περίοδος των αλλαγών, των σχολικών υποχρεώσεων και των επαγγελματικών επιλογών! Είναι μια περίοδος κρίσης για τον ίδιο τον έφηβο και ταυτόχρονα για όλη την οικογένεια. Οι έφηβοι αγωνίζονται να προσαρμοστούν στις τεράστιες συναισθηματικές και βιολογικές αλλαγές αλλά και να ενταχθούν σε κάποια ομάδα. Από την άλλη οι γονείς αγωνιούν για  τις ψυχολογικές τους μεταπτώσεις, για τις σχολικές του επιδόσεις και τελικά για το μέλλον τους. Έφηβοι και γονείς φαίνεται ξαφνικά να μιλούν άλλη γλώσσα. Οι έφηβοι καταφεύγουν σε διάφορες συμπεριφορές γνώστες ως μηχανισμοί άμυνας. (απομόνωση, άρνηση, ονειροπόληση κ.α), συμπεριφορές που συχνά ταυτίζονται και με μια παραίτηση από τα σχολικά μαθήματα και την εκπαιδευτική διαδικασία.

 

Οι γονείς αγωνιούν για την ψυχική υγεία των παιδιών τους  αλλά παράλληλα φοβούνται μήπως τα παιδιά παραγκωνίζοντας το σχολείο θυσιάσουν την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο περιορίζοντας τις επαγγελματικές επιλογές τους.Στο smartclass εξειδικευμένοι σχολικοί ψυχολόγοι με πολλή αγάπη για τα παιδιά καταφέρνουν με εξατομικευμένες συνεδρίες να στηρίξουν τα παιδιά και τους γονείς τους να διαχειριστούν την ολοένα και πιο σύνθετη και κρίσιμη περίοδο της εφηβείας  με στόχο την  απόκτηση αυτογνωσίας αλλά και την διαχείριση των ψυχοσυναισθηματικών, κοινωνικών, επαγγελματικών ή άλλων δυσκολιών που αντιμετωπίζει.

Με τη βοήθεια προσωπικού συμβούλου ο μαθητής θέτει προτεραιότητες και συγκεκριμένους στόχους.

Διαμορφώνουμε το ατομικό πρόγραμμα μελέτης, ώστε να μπορεί να εφαρμοστεί και το τροποποιούμε ανάλογα με τα αποτελέσματα.

Συζητούμε και εξασκούμαστε σε τεχνικές σωστής διαχείρισης του χρόνου, αύξησης της συγκέντρωσης και η καταπολέμηση του άγχους.

Ο μαθητής, αφού γνωρίσει τον μαθησιακό του τύπο μέσω διενέργειας του αντίστοιχου τεστ, μαθαίνει για τις τεχνικές μελέτης που μπορεί να εφαρμόσει ώστε να έχει τα βέλτιστα εκπαιδευτικά αποτελέσματα με την ελάχιστη απαιτούμενη προσπάθεια

Κλείσε τώρα ένα ραντεβού με έναν από τους σχολικούς ψυχολόγους του smartclass προκειμένου  να σχεδιάσουμε ενα αποτελεσματικό πλάνο μελέτης το οποίο θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τις σχολικές σου