Είναι γεγονός ότι η ανάγκη για ενημέρωση και πληροφόρηση καθίσταται ολοένα και πιο επιτακτική καθώς είμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που συνεχώς εξελίσσεται και μεταβάλλεται καθιστώντας την επιλογή επαγγέλματος ολοένα και πιο σύνθετη.

 

Έτσι οι νέοι, οι έφηβοι νέοι, παράλληλα με τις ανάγκη διαχείρισης συναισθηματικών και βιολογικών αλλαγών, καλούνται να λάβουν μια σειρά σημαντικών αποφάσεων και επαγγελματικών επιλογών που στα μάτια τόσο τα δικά τους όσο και των οικείων τους φαντάζει ως η σημαντικότερη απόφαση της ζωής τους.

Τα διλήμματα πολλά!

Γενικό ή επαγγελματικό λύκειο;
Ποια κατεύθυνση του γενικού λυκείου να επιλέξω;
Ποιο τομέα του επαγγελματικού λυκείου να επιλέξω;
 Να ακολουθήσω την κατεύθυνση που θέλω ή την κατεύθυνση στην οποία είμαι καλύτερος /η;

Απαντήσεις σε αυτά αλλά και σε άλλα ερωτήματα σχετικά με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των εφήβων μπορούν να δώσουν οι συνεργάτες του smartclass.

 

Εξειδικευμένοι και πιστοποιημένοι Σύμβουλοι Επαγγελματικού Προσανατολισμού – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας συζητούν κατ’ ιδίαν με τα παιδιά και τους γονείς τους  με σκοπό να τους βοηθήσουν να συνειδητοποιήσουν τα ατομικά τους χαρακτηριστικά.

 

Με τη χρήση σταθμισμένων τεστ αποτυπώνονται οι δεξιότητες, τα ταλέντα, οι ικανότητες του παιδιού αλλά και η προσωπικότητα του μαζί με τα ενδιαφέροντα του. Με την καθοδήγηση του Συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού του smartclass.gr σχεδιάζουμε μαζί τη σταδιοδρομία του και επιλέγουμε τις εκπαιδευτικές ή επαγγελματικές διαδρομές που ανταποκρίνονται στα προσόντα, τις αξίες και τα ενδιαφέροντά του.

 

Κάνε το χόμπι σου επάγγελμα!

Αυτό μπορούμε να το καταφέρουμε με τη βοήθεια ενός Συμβούλου Σταδιοδρομίας και Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, καθώς και όλες τις επιλογές που ανοίγονται μπροστά μας, με στόχο να μας χαρίζουν ευτυχία στην μετέπειτα ζωή μας.

Κλείσε τώρα ένα ραντεβού με έναν από τους πιστοποιημένους συμβούλους επαγγελματικού προσανατολισμού του smartclass προκειμένου να σε βοηθήσουμε να κάνεις στοχευμένες επαγγελματικές επιλογές αλλά και να συμπληρώσεις το πιο σωστό μηχανογραφικό δελτίο!