Ένας μήνας και κάτι για τις Πανελλαδικές: Όσα πρέπει να ξέρετε

Ένας μήνας και κάτι ημέρες για να δώσουν το πρώτο μάθημά τους οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών εξετάσεων οι οποίοι γυρνούν στις 24 Απριλίου από τις διακοπές του Πάσχα και μπαίνουν στην τελική ευθεία για την μεγάλη μάχη.
Τα μαθήματα ολοκληρώνονται στις 9 Μαΐου και οι απολυτήριες εξετάσεις ξεκινούν στις 11.5. Ένα μήνα μετά, τη σκυτάλη παίρνουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2017, που για πρώτη φορά διεξάγονται μετά την απόλυση των υποψηφίων από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση: 43.758 στα πανεπιστήμια και 26.968 στα ΤΕΙ.
Χρονοδιάγραμμα
οι Πανελλαδικές θα διαρκέσουν από τις 6 έως τις 21 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια και από τις 7 έως τις 19 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν μεταξύ 22 και 30 Ιουνίου, ενώ οι πρακτικές δοκιμασίες μεταξύ 20 και 30 Ιουνίου.
Απολυτήριες – Επαναληπτικές
για τις απολυτήριες εξετάσεις, με πρόσφατο νόμο δίνεται η δυνατότητα οι μετεξεταστέοι να λάβουν απολυτήριο σε δεύτερη εξεταστική περίοδο (23, 26-28.6), μετά τις Πανελλαδικές και πριν από την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων, ενώ καθιερώνεται και τρίτη εξεταστική περίοδος στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Προετοιμαστείτε οργανωμένα και σωστά για τις πανελλήνιες εξετάσεις με το Smartclass, το κορυφαίο online φροντιστήριο!