Πανελλήνιες 2023 – Κεραμέως: Αυτή είναι η επίσημη ημερομηνία έναρξης των εξετάσεων

Πανελλήνιες – Πανελλαδικές 2023: Πότε ξεκινούν – Η δήλωση Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως αποκάλυψε ότι οριστικοποιήθηκε η ημερομηνία για τις Πανελλήνιες 2023 που ξεκινούν την Πέμπτη 1 Ιουνίου.

Η υπουργός Παιδείας δήλωσε στην ΕΡΤ ότι η ημερομηνία έναρξης των Πανελλαδικών Eξετάσεων 2023 θα είναι η 1η Ιουνίου και πρόσθεσε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάει η διαδικασία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον, η Νίκη Κεραμέως μίλησε για τα νέα προγράμματα σπουδών και τα πολλαπλά βιβλία και επισήμανε ότι στόχος είναι να μπορούν τα παιδιά να διδάσκονται με πιο διαδραστικό και κριτικό τρόπο και να μην μένουν μόνο στην αποστήθιση.

«Δημοσιοποιήσαμε τα προγράμματα σπουδών σε 166 μαθήματα. Να μιλήσουμε για παράδειγμα για την ιστορία, αφού δεν μαθαίνεις απ΄ έξω τι έκανε ο Καποδίστριας, θα σου λένε ότι είσαι ο Καποδίστριας και πρέπει να γράψεις μια ομιλία. Έτσι τα παιδιά καλούνται να διαχειριστούν ιστορικά γεγονότα με τον πιο διαδραστικό τρόπο. Όσο για το πολλαπλό βιβλίοΜπορεί να υπάρχουν 3-4 βιβλία. Ο εκπαιδευτικός θα επιλέγει με ποιο βιβλίο θα γίνεται το μάθημα. Το παιδί μπορεί να διαβάζει το ένα βιβλίο, αλλά θα υπάρχουν διαθέσιμα και άλλα βιβλία ψηφιακά» είπε η υπουργός.

Η Νίκη Κεραμέως υποστήριξε ότι η όλη φιλοσοφία της εκπαίδευσης αλλάζει: «Πάμε σε προγράμματα που καλλιεργούν όχι την αποστήθιση, αλλά την κριτική σκέψη. Πρέπει να αλλάξει όλη η φιλοσοφία. Χρειάζεται ζύμωση με τους εκπαιδευτικούς. Μιλάμε για στροφή στην εκπαίδευση των γνώσεων. Από εκεί που εστιάζαμε στην μετάδοση της γνώσης, πάμε σε μια προσέγγιση πιο κριτική, πιο διαδραστική»

ΠΗΓΗ: www. alfavita.gr