Μέτριες επιδόσεις στα ειδικά μαθήματα δεν οδηγούν σε μεταβολές στην κίνηση των βάσεων

Οι μέτριες επιδόσεις των υποψηφίων των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα αναμένεται πως δεν θα οδηγήσουν σε σημαντικές μεταβολές τις βάσεις των σχετιζόμενων με αυτές σχολών.
Το παραπάνω είναι το πρώτο συμπέρασμα που προκύπτει μετά την ανακοίνωση, από το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, των βαθμολογιών των Πανελλαδικών Εξετάσεων στα ειδικά μαθήματα. Όπως φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, οι περισσότεροι υποψήφιοι συγκεντρώθηκαν στη βαθμολογική κλίμακα 10-15, με τις ακραίες τιμές (πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές) να είναι πολύ πιο «σπάνιες».
Ειδικότερα, στο μάθημα των Αγγλικών το 53,75% δεν ξεπέρασε τον βαθμό 15, ενώ μόλις το 1,18% έγραψε άριστα (18-20), ενώ ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Γαλλικά (άριστα έγραψε το 1,62%). Καλύτερη η κατάσταση στα Γερμανικά (έγραψε άριστα περίπου 1 στους 10), όπως και στα Ιταλικά και τα Ισπανικά (άριστα έγραψαν περίπου 2 στους 10).
Σημειώνεται πως οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Υπενθυμίζεται επίσης πως οι υποψήφιοι μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνσηhttp://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) έως και την Παρασκευή 14 Ιουλίου. Το υπουργείο τονίζει πως η προθεσμία είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα του Smartclass, το κορυφαίο online φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης, για περισσότερα νέα σχετικά με τις πανελλαδικές εξετάσεις, την εκπαίδευση και την παιδεία.