Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Φυσικής 2017

» ΝΕΑ

Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Φυσικής 2017   Αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή για τη συμμετοχή στην Ολυμπιάδα Φυσικής 2017

18/07/2017

Για την Ολυμπιάδα Φυσικής 2017
Ανακοινώνεται ότι αναχώρησε η Ελληνική Αποστολή για τη συμμετοχή των Ελλήνων Μαθητών: Μητράκου Νικ. (2ο ΓΕΛ Κορυδαλλού), Αντωνογλούδη Ευστρ. (3ο ΓΕΛ Σερρών), Διγαλάκη Κορ. (4ο ΓΕΛ Χανίων), Κουμπλή Άρ. (ΓΕΛ Κολλεγίου Αθηνών) και Νικομάνη Άγγ. (Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων) στην 48η Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2018, στη Yogyakarta της Ινδονησίας (16-24 Ιουλίου 20107), μετά την επιλογή τους από τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής «Αριστοτέλης» 2017 που διενεργεί το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (/ Τμήμα Φυσικής) και η Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση. Η συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας γίνεται με χορηγία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, που χορηγεί τη συμμετοχή όλων των Ελληνικών Ομάδων στις Διεθνείς ή Βαλκανικές Μαθητικές Ολυμπιάδες.
Η εντατική προετοιμασία τόσο σε θεωρητικά θέματα όσο και σε εργαστηριακά / πειραματικά θέματα πραγματοποιήθηκε στα διάφορα Εργαστήρια του Τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών από Καθηγητές και Συνεργάτες του Πανεπιστημίου Αθηνών και της Εταιρείας Φυσικής, με χρήση και των αυθεντικών πειραματικών διατάξεων προηγούμενων Ολυμπιάδων Φυσικής, που είχε φροντίσει να αγοράσει το Πανεπιστήμιο Αθηνών (βλ. πληροφορίες και φωτογραφίες στο http://micro-kosmos.uoa.gr).
Ανακοινώνεται επίσης ότι προγραμματίζεται για τον επόμενο Διαγωνισμό «Αριστοτέλης» 2018 για πρώτη φορά να συμπεριληφθεί (και) πραγματικός πειραματισμός στη β’ φάση της Γ’ Λυκείου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει κατατεθεί στο Υπουργείο Παιδείας και σύμφωνα με τις πρακτικές των Διεθνών Ολυμπιάδων. Από αυτή τη φάση επιλέγονται οι μαθητές για τις Διεθνείς Ολυμπιάδες Φυσικής.
 


Διαχειρίσιμο κείμενο


    ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ »
 

Τηλ.: 2311 242 973
e-mail: info@smartclass.gr
ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ   |   ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ   |   ΤΙΜΕΣ   |   ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ   |   ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Copyright © 2013 smartclass.gr -- Κατασκευή Ιστοσελίδων by infocus